Velké Pavlovice - opět rekordy

30.03.2017 22:18

Traťové rekordy nevydržely

a vítězi 2.ročníku Irena Pospíšilová a Jirka Kalus se mohli radovat z cen za pokoření tratového rekordu !!!

03 - MSBP 2017 - BĚH O VELKOPAVLOVICKOU MERUŇKU - výsledky.xlsx (472,5 kB)

Třetím rekordem byla rekordní účast běžců - 294 startujících. 

Pořadatelům vyšlo počasí a tak nám všem sluníčko ve Velkých Pavlovicích dělalo radost. Hlavně u dětských kategoriíí byla atmosféra oproti předcházejícímu závodu na studeném Hodonínském krosu parádní.

Dětské kategorie závodili na školním 150 m tartanovém oválu a tak si přítomní diváci mohli užívat fandění. Závody na dráze jsou o něčem jiném, a ti co již zvládají taktiku se zde mohli vyřádit. Některým trenérům to trochu cukalo s nervama, ale prostě děti to prožívají po svém. Byly to souboje až do posledních metrů a někdy až za hranicí svých sil. 

A těm, co zůstali až do poslední dětské kategorie na 50 m zůstane navždy v paměti až neuvěřitelná bojovnost zdravotně postihnutého 3 letého Garika Válka. Ten bojoval s tratí s pomocí chodícího vozíčku s takovým zápalem, že i nám rozhodčím šli slzičky do očí. A i když se mu podlamovali nožičky, dokázal s nádherným úsměvem projít cílem za potlesku diváků. 

Hlavní závod měl start a cíl před městským úřadem a na trať závodu se přesně ve 12 hodin vydalo početné pole 149 startujících.

 Ženské kategorie na trati dlouhé 5 km opět po roce vyhrála Irena Pospíšilová a bylo to v novém traťovém rekordu - 19:06. Že nám roste na záhorácku parádní běžkyně dokázala svým umístěním na druhém místě 15 letá Zuzana Švejdová - 19:59. Třetí ženou v cíli byla vítězka Ž 45 Kateřina Doubková- 20:09.

Muži absolvovali 8 km a v novém taraťovém rekordu vyhrál český reprezentant v triatlonu Jiří Kalus - 26:54. Až neuvěřitelnou formu má čerstvý veterán M 40 Luděk Durďák. Druhé místo a čas 27:29, to je zlepšení oproti loňskému roku o 1:30 !!! Na třetím místě doběhl mladičký Dan Fiala - 28:33.