Nejdřív mlha po ránu, která se pak ovšem rozplynula a potom už jen sluncem zalitá vesnice vítala davy účastníků letošního Svatováclavského běhu v Blažovicích. A že se jich tam sešlo. Sice mládeže bylo míň, zřejmě, jak jsem zaslechl od některých rodičů, je zaskočilo vysoké startovné, ale dospělých bylo dost, ačkoliv i oni měli o sto procent vyšší poplatek než loni. Ale jinak. Prostě moc dobře povedený státní svátek na parádní sportovní akci.

Muži se rozdělili do skupinek

Již od druhého kola ze čtyř se oddělili na čele Lukáš Soural /VSK UNI Brno – 32:30/ a Jiří Petr ze Šumic/32:33/a v podstatě utekli druhé skupině běžců, kterou táhl Tomáš Steiner /AK Drnovice – 33:13/ s nímž až do cíle nakonec vydržel jen triatlonista Jan Čelůstka /Ekol team Brno – 33:19/.

Simona Křivánková utekla hned brzy po startu

Triatlonistka Simona Křivánková /BehejBrno.com – 38:26/ to napálila hned po výstřelu a utekla všem svým soupeřkám. Ovšem velmi dobře se za ní držela Irena Pospíšilová /AK Drnovice – 38:47/, která se k ní postupně přibližovala a dokázala utrhnout nakonec třetí Terezu Jagošovou /AC Moravská Slávia Brno – 39:20/. Za těmito třemi ženami již přece jen zela celkem slušná díra. Čtvrtá nakonec skončila výborně běžící Lenka Jančaříková /AAC Brno – 41:15/.

Pokračování na: www.bezvabeh.cz/clanek/5611-soural-a-krivankova-predvedli-v-blazovicich-nejlepsi-formu