Bukovany opět na mlýně

13.10.2017 17:48

31 - MSBP 2017 - BĚH BUKOVANSKÝ MLÝN - výsledky.xlsx (143400)

Po dvou letech se závod vrátil do areálu Bukovanského mlýnu. Přivítalo nás zde tradiční větrné počasí, sem tam nějaký deštík a občas i sluníčko se na nás usmálo. To vše zažíváme každý rok na tomto místě a vzpomínka na loňské horké počasí, kdy se závod pořádal u Sokolovny se zdá až neskutečná.

 

O poslední možné body

se závodilo v dětských kategoriích. Hodonínský běžecký pohár mládeže zde finišoval 14 závodem a pro některé to byla poslední možnost, jak se dostat k bodům zajišťujícím účast na slavnostním vyhlášení výsledků této soutěže (bude to v sobotu 4.11.). Závodníky zde čekaly doběhy do kopce, protože najít v okolí mlýna rovinu, je, jak hledat vodu na Sahaře. Favorité v jednotlivých kategoriích neponechaly nic náhodě a své pozice uhájili.

 

Nádherná duha na obloze

provázela start hlavního běhu. I když startovalo méně závodníků jak obvykle (velká konkurence v Brně, kde se běžel masový běh ,,VOKOLO PRIGLU,, -  2 100 závodníků), bylo se na co dívat.

 

 Ženské kategorie a muži nad 70 let běželi 6 km a všem se zdálo, že ten závěrečný kopec ke mlýnu je nějaký vyšší než v minulých letech. Nejlepší ženou byla kyjovská závodnice Hana Hálová - 24:36 a na druhou v cíli měla náskok 1:31. S druhým místem byla však slovenská závodnice Mária Truisard - 26:07 spokojena, dokázala porazit o pouhých 9 s nestárnoucí veteránku Blaženu Kocúrikovou - 26:16.

 

To muži museli absolvovat těžkou 10 trať a byl to boj. Do cíle doběhli první tři borci v rozdílu pouhých 9 s.

Nejlepším byl Lukáš Soural - 34:39, který závěr trochu vypustil, a tak druhý Luděk Durďák se k němu přiblížil na 3 s - 34:42, za dalších 6 s slavil třetí místo Dušan Tomčal.

 

Rozhodčí měli tentokrát méně práce (171 startujících), ale tento náročný běh není pro masové běhání. Ten závěrečný kilometr do kopce dává zabrat i trénovaným běžcům. Přesto se tady za rok bude znovu závodit a snad nám bude více přát počasí.