A jdeme do finiše

01.11.2016 20:29

  Jdeme do finiše

 

Ano, až tomu nemůžu uvěřit, že nám do konce soutěže zbývají polední čtyři závody. Nějak ten letošní rok běží tryskem okolo nás a my to nestíháme.

Tak co nás čeká na závěr MSBP 2016.

Nejprve 34.závod v Jehnicích, který nemá žádné optimální podmínky. Stísněné prostory v místní škole u prezentace, dostat se na start přes silný provoz na silnici na start je také umění, doběh do cíle těsně před silnicí také není ideální a přesto se na startu objeví přes tisíc startujících. K tomu přidám podzimní studené počasí, ale ani to neodradí. Je tady vynikající atmosféra a hlavní oganizátor Petr Kotyza se prostě snaží, aby i v těchto podmínkách to mělo úroveň.

Pak budete mít měsíční pauzu na přípravu, abychom za posledních 14 dní letošního roku zvládli poslední tři závody.

17.12. to bude 26.ročník Hodonín-Holíč-Skalica. Startuje se v Hodoníně a čeká vás 12,6 km. Již funguje elektronická prezentace jak na stránkách BK Hodonín ( pro závodníky z ČR)), tak na stránkách AŠK Skalica ( pro závodníky ze SR). Přihlašujte se tam, kde budete platit startovné. Platba do druhého státu se v bance prodraží. Propozice máte umístěné na liště HOD-SKAL PŘIHLÁŠKY. BEZ ZAPLACENÍ STARTOVNÉHO JE PŘIHLÁŠKA NEPLATNÁ.

Jinak na vysvětlenou k tomotu závodu. Závod pořádají města Hodonín-Holíč-Skalica a řediteli závodu jsou Libor Bartoš (ČR) a Zdeněk Zalubil (SR).

Já jsem pouze ten, co to zajišťuje organizačně. Nechtějte po mě, abych řešil věci za ředitele závodu.

Na vánoční svátky - 26.12.  radostně opustíte vyhřáté domácnosti a přijdete vyběhat přecpané žaludky do Kyjova na tradiční ŠTĚPÁNSKÝ BĚH. Je to nejstarší závod naší soutěže, poběží se již 54.ročník a čeká vás trať dlouhá 8,2 km.

Naposledy si letos zaběháte na Sivestrovském běhu 31.12. v Senici. A čeká Vás zde překvapení. Hlavní závod se již nepoběží na 900 m okruzích. Poběží dva okruhy 3,6 km dlouhé a všichní budete startovat najednou !! V každém kole běžíte parkem na původní trati. Start a cíl bude tak jak doposud před fotbalovým stadionem.

Tak trénujte a hlavně ať vám vydrží zdraví.

Váš řídící soutěže  Pavel Bíla